Crescas online Yiddish course for Dutch speakers

This is an online, paid, Yiddish course for Dutch speakers offered by the Jewish educational centre Crescas in Amsterdam:

"Als je rondloopt in Antwerpen, in de buurt rond het Centraal Station, of in delen van Brooklyn, New York, hoor je een taal die – zo lijkt het – wel iets weg heeft van Duits. Jiddisj, want over die taal hebben we het natuurlijk, is echter geen Duits dialect. Jiddisj is een taal, een levende taal, één van de Joodse cultuurtalen. Een niet-onaanzienlijk deel van de Joodse literatuur is geschreven in het Jiddisj. Er zijn toneelstukken en films waarin uitsluitend Jiddisj wordt gesproken. Jiddisj is nog steeds de taal van Joodse gemeenschappen over de hele wereld, niet alleen in Antwerpen en New York.

Het leren van Jiddisj kost in het begin enige moeite: de taal wordt geschreven met Hebreeuwse letters, die u eerst onder de knie moet krijgen, en een goede uitspraak vergt enige oefening. Neem daarvoor de tijd, is ons advies. Zet even door, daar zult u geen spijt van hebben. Als u de eerste stappen gezet hebt, gaat u veel plezier beleven aan het leren van deze bij uitstek ‘Joodse’ taal.

Deze online cursus wordt op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. De lessen bevatten animaties, korte filmpjes, waarmee u de uitspraak van het Jiddisj leert, en oefeningen waarmee u uw leesvaardigheid les na les vergroot. Na iedere oefening kunt u uw score zelf aflezen. U ziet direct dat u vorderingen maakt! En komt u ‘vast te zitten’, is er iets dat u écht niet begrijpt, dan helpt onze docent-op-afstand u via Skype of met een kort telefoongesprek weer op weg."